Alex Function blog | Health & Nutrition | 07-03-19

Het is de donderdag na de carnaval.. Hopelijk heb je een aantal mooie dagen gehad. Tijdens de carnaval leef je een aantal dagen in een ‘sociaal isolement’. Je krijgt geen nieuws mee, je staat op met bier en smink en gaat slapen met een voldaan gevoel en nog wat ‘vastelaoves liedjes’ die door je hoofd dreunen. Maar helaas, het is nu toch echt tijd. Tijd om de schmink weer langzaam om te bergen en de pakjes weer in de kast te leggen voor volgend jaar.

Het is zeker niet makkelijk om na een aantal dagen flink feesten en ongezond eten (mocht je dit gedaan hebben) het normale gezonde leven weer op te pakken. Maar waarschijnlijk heb je stiekem toch ook wel de behoefte om je gezonde levensstijl weer op te pakken. Wij willen jou hier graag mee helpen middels onderstaande blog.

Waarom is dit zo moeilijk?

Veel mensen eten al een hele periode gezond, maar na de carnaval lukt dat ineens niet meer. Dat lijkt misschien heel raar, maar het is best logisch te verklaren. Tijdens de carnaval eet je namelijk (vaak) meer suiker en vet. Ons lichaam krijgt direct veel energie van een suikerrijk product (de ‘suikerboost’). Dit vinden wij stiekem best fijn voelen, je lichaam is immer dol op energie! Als je een periode meer suiker hebt gegeten of gedronken, zal je lichaam steeds meer behoefte hebben aan nog zo’n boost, het is dus echt een soort van verslaving. Daarnaast hebben we een natuurlijke voorkeur voor zoet, qua smaak is het dus ook heel verleidelijk. Net als vet trouwens! Vet geeft ons eten meer smaak, als je een periode meer vet hebt gegeten, zal het voor je smaakpapillen even wennen zijn als je ineens weer mager gaat eten. Je zult dus nog regelmatig trek krijgen in de oude vertrouwde vette hap.

Hoe start je direct gezond na de carnaval?

Of je nu wil afvallen, lekkerder in je vel wil zitten, trots zijn op je lichaam of gewoon fitter worden? Stel jezelf een realistisch doel! Schrijf voor jezelf op wat je na deze ongezonde (maar super leuke) periode wil bereiken op het gebied van een gezonde leefstijl (voeding of sport).
Daarnaast krijg je van ons ook nog 10 tips mee die jou hier enorm bij kunnen helpen, mits je eerlijk bent tegenover jezelf natuurlijk. Laat je email of telefoonnummer achter en krijg direct toegang tot de sleutel naar weer een gezonde leefstijl!

Wil jij graag nog 10 GRATIS tips ontvangen zodat ook jij je gezonde levensstijl weer kunt oppakken? Laat dan hieronder je naam en e-mailadres achter en ontvang de 10 GRATIS TIPS.

voedingsblog

Oudere berichten lezen?