Alex Function blog - 15 februari 2019

kidsbootcamp

Zaterdag ochtend, 09/02/2019,

Sinds januari 2019 zijn we bij Alex Function Fitness gestart met de kidsbootcamp. Een les waarbij de kinderen (vaak in spelvorm) niet alleen fysiek worden uitgedaagd, maar ook nog eens samen moeten werken. Een leuke gelegenheid dus om de kinderen eindelijk eens achter die tv, computer of telefoonschermen vandaan te halen en ze samen te laten genieten van het sporten in de buitenlucht. Ter introductie bieden wij ook verenigingen uit de omgeving de mogelijkheid om bij ons een keer een lesje te komen proberen, zo ook vorige week: Judoclub 2move uit Belfeld durfde het aan en stond zaterdagochtend klaar voor een Bootcamp les. Een erg geslaagde en leuke middag bij Alex Function Fitness. 

Omdat de Kidsbootcamp iets nieuws is in de regio hebben wij onze trainer Joeri gevraagd, om vanuit zijn perspectief de les en zijn ervaringen te delen. Want wie kan u nu beter informeren over de Kidsbootcamp dan de trainer zelf. Het verhaal van Joeri leest u hier:

Ergens in de vroege ochtendglorie stap ik de deur uit richting het sportcentrum. In mijn hoofd ben ik bezig met de laatste dingen op een rijtje te zetten, je herkent het waarschijnlijk wel. Eenmaal op de club aangekomen is het tijd om voorbereidingen te treffen. Al gauw komen de eerste deelnemers het buitenterrein oprijden. Het valt meteen op dat de kinderen zin hebben in de activiteit, maar nog niet helemaal weten wat ze kunnen gaan verwachten, begrijpelijk natuurlijk. Wanneer iedereen op de locatie is worden ze verwezen naar de kleedlokalen terwijl ik de laatste puntjes op de i zet.

Dat niet altijd alles soepeltjes hoeft te verlopen, bleek maar weer. Ineens waren de markeerhoedjes weg.. terwijl ik ze toch echt heb gezien. Snel stap ik in de auto van mijn collega en rij ik met een ‘iets te hard’ tempo richting de groep ‘volwassen’ bootcampers. Onderweg kom ik ze al rennend op de stoep tegen en vanaf een afstand kon ik de felgekleurde markeerhoedjes al zien. Pff, even opgelucht dat ze niet van de aardbodem zijn verdwenen. Vervolgens ga ik snel terug naar de club waar inmiddels alle kids zich hebben omgekleed. Tijd om te beginnen dus. Eenmaal buiten kun je van de gezichten aflezen dat het frisse bliesje er voor zorgt dat de spieren samen krampen en ze liever een warme jacuzzi in willen duiken, wederom begrijpelijk :). Als eerste introduceer ik mezelf even snel en vertel wat ze te wachten staat.

De warming-up gaat vervolgens van start en al snel zijn de deelnemers door de intensieve ren- en oefenvormen al een stuk actiever geworden. Je merkt dat de zin begint te komen en dat er al wat meer belangstelling ontstaat in het vervolg van de les. Tijd om het volgende parcours klaar te leggen waar de kinderen zich over mogen gaan ontfermen. Na een instructie rondje starten ze een-voor-een, op signaal en al gauw krijgen ze het onder de knie. Je merkt dat er heel wat positieve strijdlust ontstaat. Omdat ze het goed oppakken voeg ik er een nieuw element aan toe. De kinderen worden namelijk per rondje getimed en mogen hun eigen tijd vervolgens proberen te verbeteren. En wat denk je? De kinderen gaan als een speer door het parcours heen en zijn allemaal sneller dan hun eerste poging, toppers!

Het verdere verloop van de les, waarin focus wordt gelegd op team-building, intensiteit en plezier, verloopt goed. Het plezier spat ervan af. Zweten, lachen, rennen, samenwerken en zich maximaal inzetten zijn aspecten die bij de Kidsbootcamp centraal staan. Het einde van de les sluit ik af met touwtrekken. Tijd om de kracht te testen: een wedstrijdje, tegen Dennis (judoleraar en lid AFF) en mij. Nog een keer alle overgebleven energie gebruiken om de volwassenen te verslaan. Wie denk je dat won? juist, de kinderen natuurlijk.

Les 1 zit er op. Dus maken de deelnemers van de tweede les zich op voor een uurtje ‘luidkeel geschreeuw’. Met dezelfde introductie, warming-up, oefenvormen en afsluiting is ook deze les ook weer een succes. Wederom wordt er gelachen, gezweet en met name ook hard gewerkt! Ik kijk terug op een geslaagde ochtend waar ik met veel plezier en passie de kinderen heb kunnen laten sporten en bewegen. Dit met leuke speelse oefenvormen in een ‘bootcamp’ jasje, nota bene in de frisse buitenlucht. Heerlijk!

Joeri Meuter

Oudere berichten lezen?

Benieuwd naar de Kidsbootcamp en wilt u uw kind graag een keertje (gratis) mee laten doen?

Neem contact op!