Alex Function blog | Motivation Monday 3 december 2018

Het is voor iedereen wel bekend dat sporten gezond is voor je fysieke gesteldheid. Om fysiek gezond te blijven zal een mens wekelijks minimaal 150 minuten matig tot zwaar intensieve beweging moeten doen. Fysieke doeleinde zijn vaak de grondslag om te beginnen met sporten, maar de effecten van sport gaan verder dan dat…… Mentale gezondheid is hier een heel belangrijk voorbeeld van. Binnen deze blog gaan we meer in op de mentale effecten van sport.

Sport zorgt niet alleen voor meer weerbaarheid binnen het fysieke domein maar ook zeker binnen het mentale domein. Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat het lichaam efficiënter omgaat met het verwerken van verschillende emoties, zoals angst en stress. Niet alleen heeft lichaamsbeweging effect op je omgang met deze gevoelens maar ook met het ontstaan van deze gevoelens. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat voldoende beweging zorgt voor het minder ervaren van angst en stress, maar ook hoe er met deze gevoelens om wordt gegaan.

Zoek de balans

De druk binnen verschillende werkvelden wordt steeds hoger waardoor depressies op de loer liggen. Er wordt veel van de mensen verwacht en de mentale veerkracht wordt hierdoor op de proef gesteld. Voldoende lichaamsbeweging zorgt voor een sterkere veerkracht en zal je hierdoor een grotere belastbaarheid geven. Mentale gezondheid heeft ook weer effect op de fysieke gezondheid van de mensen. Bij een mindere weerbare mentale gezondheid zijn er fysieke klachten die hierdoor ook ontwikkeld kunnen worden. Deze klachten noemen we de zogeheten psychosomatische klachten.

Het draait allemaal om de balans tussen inspanning en ontspanning. Alex Function Fitness in Reuver laat u op een zeer aangename manier kennismaken met verschillende vormen van bewegen. Doordat deze in een zeer prettige sfeer plaatsvindt heeft deze gezonde inspanning een groot ontspannend effect. Veel verschillende mogelijkheden van bewegen, een rustige en fijne omgeving, er staat altijd iemand voor u klaar en voor een zeer betaalbare prijs heeft u onbeperkt de mogelijkheid zich te binden aan deze prachtige sportschool.

Staat u ervoor open om eens te komen kijken? Meld u dan aan via het contactformulier of plan uzelf direct in via de kalender. Een geheel vrijblijvende kennismaking laat u zich comfortabel voelen met de omgeving en ervaring opdoen van alle mogelijkheden binnen Alex Function Fitness.

mentale-waarde-van-sport

Oudere berichten lezen?