Alex Function blog 08-10-2018

Klinken bovenstaande uitspraken bekend in uw oren? We stellen u alvast gerust, dan bent u echt niet de enige! Allemaal uitspraken die te maken hebben met motivatie. Over het belang van motivatie hoeven we het niet meer te hebben. Motivatie is echter een zeer complex begrip dat daardoor de neiging krijgt om te simpel te worden voorgesteld. Bij motivatie geldt de vraag: ‘Waarom doen mensen wat ze doen?’. Elk gedrag dat een mens uitvoert, wordt gestuurd door motieven. Deze motieven ontwikkelen zich met leeftijd en ervaring.

De uitdaging bij het fenomeen motivatie is: hoe zorg ik ervoor dat ik als sporter mijn gedrag kan veranderen, zodat is gemotiveerd blijft? In deze eerste Motivation Monday delen wij een aantal tips die jou helpen je motivatie hoog te houden!

Stel realistische doelen

Een goed doel is een realistisch doel. Natuurlijk moet je jezelf wel uitdagen, maar stel geen doelen die onrealistisch zijn. Gun jezelf ook de tijd om deze doelstellingen te behalen. Het is niet altijd gemakkelijk om snel resultaat te zien, maar laat je hierdoor niet demotiveren! Als je het alleen lastig vindt, maak je doelstelling kenbaar aan vrienden en familie, zodat zij jou hierin kunnen steunen.

Breng structuur in je beweegpatroon

Structuur is heel erg belangrijk. Je sportmomenten vast inplannen brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo stel je je trainingen minder snel uit, ontstaat er een ritme waardoor het een leefstijl wordt en zal je je doelstellingen sneller bereiken!

Train met een doel

Wat je ook wilt bereiken in je leven, planning is belangrijk. Dus ook om jouw doel te halen, zal je op een rij moeten zetten hoe je dit doel gaat halen. Train je zonder personal trainer, dan zal je dus ook zelf met een goed trainingsschema aan de slag moeten. Op het moment dat jij de sportschool inloopt, weet je precies wat je gaat doen!

Neem je maatje mee

Wanneer je een trainingsmaatje hebt, zal je veel sneller naar de sportschool komen. Samen is niet alleen gezelliger maar ook effectiever! Je kunt elkaar motiveren om te gaan sporten. Zorg dat je sportmaatje jou doelstellingen weet, zo kun je elkaar bijsturen en motiveren om bepaalde resultaten te behalen. Sporten is leuk, dus waarom niet met je beste vriend(in)?

Oudere berichten lezen?