Alex Function blog - motivation monday | 29-10-2018

In deze blogpost bespreken we het probleem van onzekerheid in de sportschool. Kijk eens naar jezelf en stel je de vraag, wat beweegt mij? Wat is jouw motivatie om de dingen te doen die je nu doet? Het is enorm belangrijk dat je dingen doet waar je energie en plezier uithaalt. Het is een verschil op het moment dat je iets echt wil of dat je iets probeert te compenseren. Hierbij is het goed om jezelf eens oprecht af te vragen waarom je welke dingen doet. Maar zeker ook waarom je bepaalde dingen, die je misschien wel zou willen, niet doet. Deze manier van reflectie kan ervoor zorgen dat jouw motivatie niet intrinsiek is maar dat je het om een reden doet waar je eigenlijk niet achter staat of juist tot de realisatie komt dat je iets niet doet, puur uit angst en onzekerheid. Waar word jij nou echt gelukkig van? Daar gaat het tenslotte echt om..

Wij merken dat er nog een hele grote doelgroep aan potentiële sporters is, die graag zouden sporten, maar het simpelweg niet durven. Niet durven vanwege hun angst en onzekerheid. Iets wat gigantisch zonde is, omdat juist sporten een zeer goed effect heeft op de zelfverzekerdheid van een mens. 

Welke drijfveren herken jij?

Binnen de sport zijn er allerlei drijfveren. Want waarom ga jij naar de sportschool? Of waarom ga je niet? Drijfveren binnen de sport zijn o.a. sterker worden, conditioneel fitter worden, afvallen, beter in je vel zitten of het opdoen van sociale contacten. Deze drijfveren zorgen ervoor dat jij naar de sportschool of vereniging gaat. Als je je herkent in een van deze drijfveren maar ga je niet naar de sportschool? Dan is het belangrijk om iets dieper te kijken dan alleen de drijfveren. Onder alle drijfveren die jij bezit zitten fundamentele behoeften. Dit zijn basisbehoefte die ieder mens bezit.

Hoe zelfverzekerd ben jij?

Zelfvertrouwen is hier een mooi voorbeeld van. We richten ons met namen even tot de sportschool. Als jij zeker bent en sterk in je schoenen staat dan zullen je drijfveren al snel je koers bepalen. Integendeel bij mensen die al snel een onzeker gevoel hebben bij nieuwe dingen die ze gaan ondervinden. Binnenkomen bij een sportschool en je denkt al meteen, iedereen kijkt me aan, ik kan dit helemaal niet, doe ik het wel goed? Zijn vaak gedachten die bij mensen door het hoofd spelen of juist al doen besluiten om niet meer te komen. Erg jammer want jouw drijfveren en jouw doelen worden hierdoor niet behaald. Het is makkelijk om te zeggen, och zet je er toch overheen of trek je er niks van aan, maar voor veel mensen is dit niet gemakkelijk.

Bij AlexFunctionFitness wordt hier rekening mee gehouden. Wij zetten erg hoog in op plezier en op het comfortabel voelen van sporten in de sportschool. We waken voor een gemoedelijke sfeer met veel verschillende doelgroepen. Uit ervaring zien we ook dat mensen elkaar juist helpen en het sporten samen oppakken. Het creëren van een wij-gevoel vinden we erg belangrijk en stimuleren hier ook mee dan we allen elkaar helpen om onze doelen te bereiken!

het goed om jezelf eens oprecht af te vragen waarom je welke dingen doet. Maar zeker ook waarom je bepaalde dingen, die je misschien wel zou willen, niet doet. Deze manier van reflectie kan ervoor zorgen dat jouw motivatie niet intrinsiek is maar dat je het om een reden doet waar je eigenlijk niet achter staat of juist tot de realisatie komt dat je iets niet doet, puur uit angst en onzekerheid. Waar word jij nou echt gelukkig van? Daar gaat het tenslotte echt om..

onzekerheid in de sportschool

Oudere berichten lezen?