Alex Function blog | Motivation Monday | 11-03-2019

Nieuwe week, nieuwe kans om je sportieve voornemens weer op te pakken of voort te zetten, of toch niet? Niemand die op je let? Toch niet zoveel zin? Vind je het toch lastiger om jezelf op te pakken naar de die carnavalsdagen? Maar wel je doelen willen bereiken? In deze blog omschrijven we hoe je dit gevoel kunt tegengaan en hoe ook jij je kunt motiveren om de sportschool weer in te duiken!

Sport samen!

Fitness in groepsvormen worden steeds populairder. Het vormen van trainingsmaatjes heeft een enorm positief effect op jouw sportprestaties. Daarbij heeft het sociale proces invloed op jouw eigen motivatie omdat je een stok achter de deur hebt op het moment dat je samen sport. Iedereen herkent wel dat hij of zij een moeilijke periode heeft op het gebied van motivatie. Talloze redenen kunnen hiervan de oorzaak zijn; ruzie met je partner, stress op je werk, de winterdip en noem maar op. Je merkt dat je motivatie dan langzaam afneemt. Is dt erg op slecht? Nee natuurlijk niet! Maar wel belangrijk: hoe pak je dit op/bescherm je jezelf hiertegen?

Een groep sporters om je heen kan je door een moeilijke periode slepen. Je doet het samen en zegt minder snel af. Sporten met een groep of maatje kan een trigger zijn om toch door te pakken, je wilt immers je vriend of vriendin niet telleurstellen en belangrijker: je wilt natuurlijk niet dat zij fitter worden dan jou. Zorg dat je samen met vrienden of familie naar de sportschool gaat. Of ontmoet je sportmaatje gewoon in de sportschool! Hoe leuk is het om samen aan je doelen te werken.

Toch in je uppie sporten?

Natuurlijk is het ook prima wanneer mensen ervoor kiezen toch liever alleen te willen sporten, iedereen is tenslotte anders. Probeer voor jezelf op te schrijven wanneer je wilt/moet gaan en schrijf hierbij watje gaat doen en waarom je dit gaat doen. Zorg dat je altijd met een doel naar de sportschool gaat, weet wat je doet want geloof ons: dan zul je sneller je gezondheidsdoelen behalen!

LET US HELP!

Bij AlexFunctionFitness maken we gebruik van een digitale omgeving waarin jij met jou maatje samen een training kunt volgen. Hoe groot de groep ook wordt, samen sporten kan altijd! Kom eens langs of schrijf je in voor een GRATIS proefles en ontdek samen hoe het is om te sporten bij AlexFunctionFitness.

Vul hieronder je gegevens in als je 10 GRATIS TIPS wilt ontvangen die je helpen bij een tegenslag en het oppakken van je gezonde levensstijl!

Oudere berichten lezen?